TARİHÇE

15 MAYIS 1992 günü 82 üye ile ilk Genel Kurul Toplantısı yapılarak Yönetim Organları oluşturulmuştur.

4-7 HAZİRAN 1992 tarihleri arasında gerçekleştirilen 3. İzmir İktisat Kongresi’nde dağıtılan bir kitapçıkta ESİAD üyeleri ve ilkeleri ismini duyurmaya başlamıştır.

ESİAD 4 TEMMUZ 1992 günü, zamanın Başbakanı Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü ve bazı Bakanların katıldığı bir törenle faaliyete başlamıştır.

4 AĞUSTOS 1992 Büro’nun açılışı yapılmıştır.

6 AĞUSTOS 1992 günü Ana Muhalefet Partisi Başkanı Mesut Yılmaz yemekli toplantıda konuşmacı olmuştur.

11 MAYIS 1992 günü Yeni Üyelerle Birinci Yılı Kutlama Gecesi yapılmıştır. Bu gecede yedi sanayicimize derneğimiz tarafından bir plaket ve Bölge Üstün Hizmet Beratı verilmiştir.

Derneğin kuruluşundan bu yana 20 ayda sayıları 36’yı bulan basın açıklaması yapılmıştır.

Cumhuriyetimizin 70. yılında gazetelerde yayınladığımız terörü lanetleyen, milli birlik ve beraberliğimizle bölünmez bütünlüğümüzü korumaya yönelik açıklamamızı içeren gazete ilanı.

Araştırma ve Yayın Çalışmalarına 4 ayrı yayın ile başlanmıştır. Bunlardan ilki olan Görüşler dizisinde 3 adet, Ekonomi Sosyal Araştırmalar (SEGES) dizisinde 4 adet çalışma yayınlanmıştır. Kültür Yayınları‘nın başlangıcı olarak İzmir’in İzmir’i ve dördüncü dizi olarak Egevizyon‘un dört sayısı yayınlanmıştır.

Haftalık yayınlanan bir ekonomi gazetesi ile ortaklaşa hazırlana Ege Eki yayınlanmıştır.

7 NİSAN 1995 tarihinde ESİAD’ın Yaş Günü Kutlama ve Yeni Üyelerle Tanışma Gecesi yapıldı, üyelere ESİAD Bölge Üstün Hizmet Beratı verildi.

Yayın organı EGEVİZYON 11. sayısına ulaştı.

Bölgemizdeki diğer iş dünyası kuruluşlarıyla olan iyi diyaloğumuzu korumak ve geliştirmek için 6 ARALIK 1993 ile başlayan ve özellikle gönüllü kuruluşlar arasındaki iş ve güçbirliğini geliştirmeyi ön plana çıkaran yaklaşımlar kendini somut olarak göstermiş, derneğimiz öncülüğünde ve EGEV koordinatörlüğünde tüm oda, dernek ve vakıf başkanlarının katıldığı Başkanlar Kurulu toplantıları yapılmaya başlanmıştır.

EGİAD ile ortak faaliyetlere imza atılmıştır. 8 ARALIK 1994 tarihinde Ankara’da 1995‘te Türkiye’nin Gündemi konulu büyük yankı bulan toplantı yapılmıştır. Aynı gün Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, ESİAD ve EGİAD üyeleri ile Egeli Parlamenterlere Çankaya Köşkü’nde yemek vermiştir.

1994 ve 1995 yılları boyunca Gümrük Birliği, faaliyetlerimizi gündeminde önemli yer tutmuştur. Bu konudaki en büyük girişim, EGİAD ve EGEV ile birlikte gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu ve Almanya ziyaretleridir.

Derneğimizin bu dönem içerisinde Avrupa Birliği Türkiye Temsilciliği tarafından yürütülen Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Bölgesel Enformasyon Ağı Projesinin İzmir ayağına talip olmuştur. Gerekli ön görüşmeler yapılmıştır.

SEGES projemizden dört tanesi daha tamamlanarak yayımlanmış, toplam eser sayısı dokuza ulaşmıştır.

Yönetim Kurulu üyelerimiz toplu olarak Rüştü Ünsal Polis Okulu’nu ziyaret etmiştir.

Sosyal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemde en önemli girişim kuşkusuz 1994 yılı Ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz “Basın İlan Kampanyası”dır.

Yerel Yönetimlerle işbirliği yapılarak, toplumun ve yerel yönetimlerin çevre kirliliğine dikkatlerini çekmek amacıyla “Temiz İzmir Kampanyası” düzenlenmiştir.

23 MAYIS 1995 günü İzmir Devlet Opera ve Balesi ile işbirliği yapılarak Atatürk ve Gençlik Gecesi düzenlenmiştir.

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan, Yüksek İstişare Konsey Toplantısı’na konuk olarak katılmıştır.

SEGES projemizin 10. eseri “Ege Bölgesi Yatırımcı Profili” tamamlanmıştır.

ESİAD için dönüm noktalarından biri 2 yılı aşkın çalışmalar sonucunda Avrupa Komisyonu’nun Türkiye Temsilciliği işbirliği ve desteği ile kurulan AB-INFO’nun (Avrupa Birliği Bilgi Bürosu)’nun açılışıdır. AB-INFO’nun açılış dönemi kapsamında, 19-20 EYLÜL 1996 günlerinde Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Michael Lake’in katıldığı konferans, basın toplantısı, kokteyl ve bazı ek aktiviteler de gerçekleştirilmiştir.

AB-INFO’nun açılışıyla yoğunlaşan ESİAD ve Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği ilişkileri, bu güne kadar hep Ankara ve İstanbul’da yapılmış olan “Avrupa Birliği-Türkiye Gazeteciler Konferansı”nın girişimlerimiz sonucunda ilk defa İzmir’de gerçekleşmesini sağlamıştır.

9 EKİM 1996 akşamı Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilciliği’yle işbirliği içinde düzenlediğimiz “Avrupa Birliği Barok Orkestrası Konseri” ile 16 ARALIK 1996 günü İsrail Büyükelçiliği Kültür Ateşeliği ve İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlediğimiz “Piyanist Tomer Lev Resitali” ve her iki konserin ardından verilen Soupéler büyük ilgi görmüştür.

Yayın organı EGEVİZYON 15. sayısına ulaşmıştır.

16 OCAK 1997 akşamı 4. Genel Kurulumuz gerçekleştirilmiştir. Toplantının ardından iftar yemeği verilmiştir.

9 MAYIS Avrupa Günü dolayısıyla Fado Konseri düzenlenmiştir.

20 MART 1997 tarihinde Genel Kurmaylıktan gelen yetkililer tarafından üyelerimize ve A protoke bir brifing verilmiştir.

30 MAYIS 1997 Efes Oteli’nde ESİAD’ın 5. Yılı kutlanmış, Arjantin’den davet edilen Tango Grubu geceye renk katmıştır.

27 MART 1998 günü Büyükelçizi Mark Parris’in de katılığı EGE TV ile ortaklaşa bir toplantı ve kokteyl düzenlenmiş, gerçekleştirilen telekonferansta ABD Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Müsteşarı David Aaron’a ikili ekonomik ilişkiler ile ilgili sorular yöneltmişlerdir.

27 HAZİRAN 1998‘de Altın Yunus Otel’de ESİAD’ın 6. Yılı büyük bir organizasyonla kutlanmış, üçüncü defa dağıtılan Bölge Üstün Hizmet Beratı Cem Bakioğlu, Selam Gürgüç, Aslan Önel ve Kemal Zorlu’ya verilmiştir.

“İş Dünyası Gençlik Diyaloğu” isimli toplantılarımızdan birincisi Coca-Cola Güney Avrasya Bölüm Başkanı ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cem Kozlu ile, ikincisi de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

5-11 EKİM tarihleri arasında Dönemin Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Kalpaklıoğlu’nun başkanlığında ve üyemiz Tamer Taşkın’ın destekleriyle organize edilen Güney Afrika İş Seyahati gerçekleştirilmiştir.

16 ARALIK 1998 tarihinde derneğimiz kurucularından Merhum Mazhar Zorlu’ya saygımızı dile getirmek ve ona içinde bulunduğu zor günlerinde moral destek vermek amacıyla “Mazhar Zorlu’ya Saygı” toplantısı organize edilmiş ve toplantıya katılımın rekor düzeyde olması İzmir iş dünyasının kadirşinaslığını gösteren kanıt olarak tarihe geçmiştir.

1997 yılında derneğimizin de öncülük yapanlar arasında yer aldığı organizasyonlardan Sanayi ve İşadamları Dernekleri Zirvesi’nin ikincisi 11 ARALIK günü Bursa’da yapılmıştır.

Cumhuriyetimizin 75. Yılı kutlama programımız çerçevesinde Türkiye çapında üniversite gençliği arasında açtığımız “Cumhuriyet’in 100. Yılında Nasıl Bir Türkiye?” konulu yazı/araştırma yarışmamız sonuçlandırılmış, dereceye girenlere ödülleri 23 Şubat günü İzmir protokolünün de katılımıyla verilmiştir. Derece alan eserler daha sonra derneğimiz tarafından bir kitapta toplanarak yayınmanmış, Türkiye çapında dağıtımı yapılmıştır.

Bu yıl içinde gençliğe yönelik bir diğer faaliyet ise Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu iş birliğinde Avrupa Genç Hukukçular Birliği – ELSA ile Türkiye çapında üniversite öğrencileri arasında ortaklaşa düzenlediğimiz “Gümrük Birliği Türk Sanayisini Nasıl Etkiliyor?” konulu makale yarışmasıdır. Yarışma yıl sonuna doğru sonuçlandırılmış, dereceye giren öğrencilere ödülleri 19 ARALIK‘ta düzenlediğimiz bir törenle verilmiştir.

23 – 25 EKİM tarihlerinde üyelerimiz ve eşleri ile birlikte GAP’a bir gezi düzenlenmiştir.

Bu yıl Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi ile derneğimiz öncülüğünde Ege Bölgesi’nde Toplam Kalite Yönetimi anlayışının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla bir girişim başlatılmış, iki kuruluş yanlarına Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Genç İş Adamları Derneği’ni alıp güçbirliği yaparak gelenekselleştirilmesi hedeflenen “Mükemmelliği Arayış Sempozyumu”nun (MAS) temellerini atmıştır.

Ülkemizin gündemini bir anda kalıcı olarak değiştiren 17 Ağustos Marmara depremi sonrasında, derneğimiz yaraları sarmak için büyük bir gayret içine girmiştir. 8 derslikli prefabrik okul, 11 EKİM 1999 tarihinde Mehmetçik Çadır Kenti’ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.

2000 yılında da Derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Bürosu Denizli dışındaki Ege Bölgesi illerinden sorumlu ve SİAD bünyesindeki tek kuruluş olarak Türkiye’deki toplam 10 büro içinde ‘en faal büro’ olma özelliğini korumuştur.

Avrupa Günü münasebetiyle 9 Mayıs günü Ankara’da verilen resepsiyona dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in daveti üzerine dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Taner, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar ve Avrupa Birliği Bilgi Bürosu Koordinatörü Burcu Kurcan Olcay katılmıştır.

29 MAYIS tarihinde EGİAD ile ortaklaşa düzenlediğimiz, konuk konuşmacı olarak Prof. Dr. Üstün Dökmen’in katıldığı “Kişiler Arası İletişim, İletişim Çatışmaları ve Empati” konulu toplantı büyük ilgi görmüştür.

Yılın Ekonomik İstikrar Programı’nın daha iyi anlaşılması ve programın gidişi ile ilgili üyelerimize ilk elden bilgi vermek amacıyla düzenlenen iki toplantının ilki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel’in katılımıyla 22 TEMMUZ‘da Çeşme’de gerçekleştirilmiştir. Aynı gece Derneğimizin 8. Kuruluş Yıldönümü Çeşme Villa Sunset’te gerçekleştirilen bir gece ile kutlanmıştır.

26 AĞUSTOS‘ta yine Çeşme’de yapılan ikinci toplantıya konuk konuşmacı olarak dönemin Ekonomi’den Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal katılmıştır.

26 KASIM günü TÜSİAD’la ortaklaşa olarak Ege’de ilk defa gerçekleştirilen bir organizasyonda Yeni Ekonomi, Teknoloji ve İnsan ana konusu çerçevesindeki seri seminerlerden ilki olan “Fırsatlar Dünyasına Son Bilet” başlıklı bir telekonferans toplantı düzenlenmiştir.

Derneğimiz tarihinin en önemli hedeflerinden birisi 2000 yılında gerçekleştirilmiş, daha önceki dönemlerde başlayan kendine ait bir bina alma projesi, üyelerimizin katkı ve destekleriyle yıl içinde gerçekleştirilebilmiştir. Binaya 2001 yılında taşınılmıştır.

ESİAD’ın bu yılki faaliyetleri içinde en önemli yer tutan gelişmelerden biri “İzmir Sanayici Dernekleri Platformu” – İSDEP’in kurulması olmuştur. ESİAD İzmir de örgütlü 7 ayrı Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte bu oluşum içinde yer almıştır.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ile AB Bilgi Büromuz tarafından ortaklaşa düzenlenen “Avrupa’nın Resmi: Türkiye Avrupa’nın Neresinde?” konulu ilköğretim öğrencileri arasında bir resim yarışması düzenlenmiş, dereceye giren resimlerden ikisi Delegasyon’un 2002 yılı duvar takviminde basılmıştır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina derneğimizi ziyaret etmiştir.

Derneğimiz Avrupa Birliği Bilgi Bürosu tarafından hazırlanan AB Tanıtım Broşürleri okullara dağıtılmıştır.

2000 yılı gündemi içinde önemli bir yer tutan İş Güvencesi Yasa Tasarısı ile ilgili olarak Dernek görüşünü içeren ve akademik çalışmaların da temel olarak alındığı kapsamlı bir rapor hazırlanmış, başta üyelerimiz olmak üzere ilgili Bakan, Milletvekili ve Meclis Komisyonlarına iletilmiştir.

24 ARALIK günü, Avrupa Birliği Büromuz için özel bir gün olmuştur. Büromuzun 5. Kuruluş Yıldönümü Toplantısı ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ile AB Bilgi Büromuz arasında imzalanan ikinci Beş Yıllık Ortaklık Protokolü’nün imza töreni aynı gün içinde dernek merkezimizde gerçekleştirilmiştir.

2000 yılı gündemi içinde önemli yer tutan İş Güvencesi Yasa Tasarısı, 2001’de de gündemdeki yerini korumuştur. Tasarının yasallaşması halinde işgücü piyasasında yaşanacak olumsuz gelişmelerle ilgili olarak, derneğimizin hazırladığı görüşleri ve bu alanda yapılmış akademik çalışmaları da içeren kapsamlı rapor güncelleştirilerek başta üyelerimiz olmak üzere, ilgili Bakan, Milletvekili ve Meclis Komisyonlarına iletilmiştir. Yıl içinde hazırlanan raporlara ilişkin geri bildirimler içinde en önemlisi, dönemin Ekonomi’den Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in, dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Taner’e bizzat yazarak gönderdiği ve ESİAD’ın hazırladığı raporlardan yararlanıldığının teyit edildiği mektuptur.

Aralık ayında Trabzon’da gerçekleştirilen 6. SİAD Zirvesi’nde 2003 yılı boyunca sürecek SİAD Platformu İcra Komitesi Başkanlığı Derneğimize geçmiştir. 2003 yılı ESİAD’ın Türkiye gündeminde yer aldığı çok önemli bir yıl olmuştur.

Derneğimiz bünyesinde faaliyetini sürdüren AB Bilgi Bürosu, Genel Sekreterlik ile birlikte, 2002 yılında önemli bir başarıya imza atmıştır. Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen ve 2003 yılı sonuna kadar Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde Türk halkının daha iyi bilgilendirilmesi ve böylece Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne yakınlaştırmayı hedefleyen “Avrupa Ufukları” Proje Yarışması’nda ESİAD’ın liderliği ve koordinatörlüğünde hazırlanan “Anadolu Semalarında Avrupa Ufukları” projesi 45 Başvuru arasından kazanan 6 proje içinden en büyük ölçekli proje olmuştur. Proje 2003 yılı sonunda başarı ile sonuçlanmıştır.

Derneğimiz 2002 yılında dünyanın önde gelen motor sporu organizasyonu olan Formula-1 Grand Prix’sini başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi’nde kazandırmak için etkili bir kampanyaya öncülük etmiş, konu ile ilgili gerek Bölge genelinde, gerekse Ankara nezdinde yoğun kulis ve tanıtım çalışmalarında bulunmuş, birçok broşür, yazılı ve görsel materyal hazırlanmıştır. Yıl boyu devam eden bu çalışmalar, baştan beri İstanbul olarak tasarlanan Formula-1 pistinin inşasında bir anda Selçuk-Efes Pist alanını ön sıraya çıkarmış, ne yazık ki İstanbul’un sahip olduğu geniş medya ve promosyon imkanlarıyla birleşen parlamentodaki sandalye ağırlığı, pist alanı inşaasını rasyonel ve ekonomik olmadığı uzmanlarca da ifade edilmesine rağmen tekrar İstanbul’a yönlendirmiştir. Yine de ESİAD’ın öncülüğünü yaptığı bu çalışmalar Türkiye’de çok önemli ses getirmiş ve derneğimiz birçok kamu ve özel kurum ve kuruluşlarca takdir edilmiştir.

ESİAD’ın 2002 yılındaki en önemli faaliyetlerinden biri 9-13 ARALIK 2002 tarihlerinde ilki gerçekleştirilen “Girişimcilik Haftası” olmuştur. Bu hafta bu dönemin ardından her yıl Aralık ayında düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.

2003 yılında atılan en önemli adımlardan biri de hiç kuşkusuz 9 EYLÜL tarihinde ilk bölgesel federasyon BASİFED (Batı Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) resmen kurulmuş olmasıdır. BASİFED, çekirdeğini İSDEP’in oluşturduğu, İzmir İş Dünyası’nın ve Çanakkale’den Afyon’a ve Antalya’ya uzanan bir coğrafyanın seçkin dernekleriyle 16 kurucu dernekle oluşturulmuştur. ESİAD’ın Türkiye SİAD Platformu’na üye derneklerinden oluşacak 5 bölgesel ve 1 sektörel olmak üzere 6 federasyondan ilki olan BASİFED’in kurucu üyelerinden biri olması ve dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Enis Özsaruhan’ın aynı zamanda BASİFED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmesi Derneğimiz için büyük mutluluk ve gurur kaynağı olmuştur.

Bu yıl ESİAD İzmir’de de bir “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” oluşturulması çalışamlarına aktif destek vermiştir. Bölgenin kuruluşu yıl içinde gerçekleşmiş olup, derneğimiz bölgenin yönetici şirketin 10 milyar TL (10 bin YTL) sermaye katkısıyla ortak olmuştur. Teknoloji geliştirme Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Üyeleri’nden biri de ESİAD’dır.

Derneğimiz 2003 yılında iki önemli projeye imza atmıştır. Bunlardan ilki 1997 yılında başlatılan, Derneğimizin de TÜSİAD ile birlikte öncülüğünü yaptığı Türkiye SİAD Platformu dönem başkanlığı ve bu dönemde büyük yol alan federasyon ve konfederasyonlaşma çalışmalarıdır. 2003 yılı boyunca TSP İcra Komitesi Başkanlığı’nı ESİAD adına dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Enis Özsaruhan yürütmüştür. Ülke çapında 60 iş adamı derneğinin üye olduğu platform bir önceki yıl kuruluşundan bu yana en yoğun çalışma dönemini yaşamıştır.

TSP Dönem Başkanlığımız 18-20 ARALIK 2002 tarihlerinde ESİAD ev sahipliğinde Hilton Oteli’nde düzenlediğimiz 7. SİAD Zirvesi ile sona ermiştir. Zirvenin ilk günü Genel Sekreterlerimiz Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar başkanlığındaki çalışma grubunun Türk İşadamlarının Girişimcilik Profilini analiz ettikleri anket çalışması bir basın toplantısı ile açıklanmış, ardından yine “Türkiye’de Girişimciliğin Geliştirilmesi” konulu bir panel ve federasyon bölgelerinden başarılı örneklerin tanıtıldığı oturum düzenlenmiştir. 19 ARALIK 2003‘te zirve toplantısına SİAD’lardan rekor düzeyde katılım sağlanmış, Zirve kapsamında düzenlenen üyelerimiz ve eşlerinin de davetli oldukları gala gecesi büyük ilgi görmüştür.

Derneğimiz bünyesinde 2002 yılında İktisadi İşletme kurulmuştur.

Bunlara ek olarak 29 OCAK 2003 tarihinden yıl sonuna kadar Yeni Asır Gazetesi ile bir anlaşma yapılarak her hafta Perşembe günleri ESİAD’a yarım sayfa ayrılması sağlanmış, dernek görüşlerimiz, üyelerimiz ve şirketlerin tanıtımı ile Avrupa Birliği’ne ilişkin haberler bu sayfada yıl boyunca yayınlanmıştır.

23 NİSAN günü sembolik olarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İlk Öğretim Öğrencileri getirilmiştir.

Bu dönemde Yönetim Kurulu’muz üniversitelerle iş dünyasının iş birliği konusunu hedef seçmiş, illerimizde faaliyet gösteren beş üniversite ile bölgemiz için önem taşıyan beş ayrı konuda çalışma grupları oluşturmak için çabalamıştır. Değerli rektörlerimizin de konuya çok olumlu bakmaları sonucu Ege Üniversitesi ile “Tekstil ve Konfeksiyon”, Dokuz Eylül Üniversitesi ile “Yabancı Sermaye ve Turizm”, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile “Teknoloji Geliştirme ve AB Çerçeve Programları”, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile “Girişimcilik”, Yaşar Üniversitesi ile “Tarım, Hayvancılık ve Gıda Sanayi” Çalışma Grupları oluşturulmuş, 26 MAYIS 2004 tarihinde rektörlerimizin de katılımıyla dernek merkezimizde bir protokol imza töreni düzenlenmiştir.

Dernek olarak Avrupa Birliği ile ilişkilerimizin ve 2004 yılı faaliyetlerimizin doruk noktası hiç kuşkusuz dönemin AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen’in 8 EYLÜL 2004 tarihinde gerçekleşen derneğimiz ve İzmir’i ziyareti olmuştur. Derneğimizin sahip olduğu ilişki ağları ve gösterdiğimiz yoğun çabayla Türkiye – Avrupa Birliği ilişkilerinin son derece kritik bir aşamasının öncesinde gerçekleştirilen bu ziyaret, hem ulusal hem de müzakerelerin aşama kararı öncesinde sürece İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin farklı boyutta olumlu katkıda bulunmasını sağlamıştır.

Avrupa fonlarından yararlanma konusunda uzman kuruluşlardan biri haline gelen derneğimiz, “KOBİ Fırsat Penceresi” isimli proje ile İŞKUR’un aracı olduğu “Yeni Fırsatlar” programından toplam 120 bin Euro’luk bir fon almayı başarmıştır. 2005 Yılında başlayan “KOBİ Fırsat Penceresi” projemiz ile 16 MART 2005 tarihinde KOBİ proje danışmanı olan kursiyerlerimize sertifikaları takdim edilerek program tamamlanmıştır.

ESİAD için büyük onur ve gurur kaynağı olan bir gelişme daha ise önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Enis Özsaruhan’ın hem BASİFED hem de TÜRKONFED Yönetim Kurulu Kurucu Başkanlıklarında seçilmiş olmasıdır. Türk İş Dünyasının örgütlenme tarihinde büyük önem taşıyan bir gelişmede derneğimiz aktif rol almış yepyeni deneyimler kazanmıştır.

2004 yılında Derneğimizin büyük emek verdiği çok önemli gelişmelerden biri de, Türk iş dünyasındaki %100 sivil toplum kuruluşları olan sanayici ve iş adamları derneklerinin ülke çapında yeniden yapılanmasıdır. 2003 yılında derneğimizin Türkiye SİAD Platformu İcra Komitesi Başkanlığı döneminde dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Enis Özsaruhan’ın ve SİAD Platformu İcra Komitesi Başkanlığı’nda kendisine koordinatörlük görevi verilen Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar’ın başta TÜSİAD ve TÜSİAD’ın önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi, önceki başkanlarımızdan Tufan Ünal olmak üzere, birçok kurum ve kişi ile koordineli olarak uzun süren çalışmaları sonuç vermiş, Türkiye çapında 5 bölgesel ve 1 sektörel federasyon oluşumundan sonra, 4 Kasım 2004 günü İstanbul merkezli olarak Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) resmen kurularak faaliyetine başlamıştır. Özellikle Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu – BASİFED’in kuruluşunda, derneğimizin, Genel Sekreterimiz ve Yönetim Kurulu koordinatörümüz başta olmak üzre tüm Genel Sekreterlik personelimizin lojistik desteği unutulmaz ölçülerdedir.

Türkiye SİAD Platformu 2004 yılı Başkanlar Kurulu toplantıları devam etmiş, 8. SİAD Zirvesi TSP 2004 Dönem Başkanı Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) ev sahipliğinde Diyarbakır’da yapılmıştır.

2004 yılında derneğimiz yayın organı olarak Platform isimli, piyasada satışı da yapılan yeni bir dergi yayın hayatına başlamıştır.

AB Eğitimleri konusunda da yeni bir kulvar yine üyelerimizden Ege Soğutmacılık A.Ş.’nin girişimiyle açılmıştır. Fabrika ortamındaki işçilerin ve diğer çalışanların AB konusunda temel bilgileri aldıkları ve zihinlerindeki soruları tartıştıkları “AB’nin ABC’si” başlıklı eğitim programımız 27-30 HAZİRAN 2005 tarihleri arasında firma üretim sahasında gerçekleşmiştir.

Avrupa Birliği konusundaki eğitimler, derneğimizin tüm Türkiye’de ve bölgemizde bilinen bir uzmanlık alanı haline gelmiş bulunmaktadır. Üyemiz Philip Morris Sabancı A.Ş. ve Türkiye AB Derneği ile birlikte başlattığımız “Ege Fikir Önderleri AB Eğitim Programı” 2005 yılı Aralık ayında sonuçlandırılmış, bölgemiz yerel yönetimleri, siyasi partileri, kamu ve özel kuruluşları ile işletmelerin orta ve üst düzey elemanlarından toplam 222 kişi AB konusunda genel ve uzmanlık alanı eğitimi görerek sertifika almaya hak kazanmıştır.

Bu yıl AB konusundaki önemli atılımlardan birisi de, bölge illerimizde düzenlenen “AB Bölge Toplantıları” olmuştur. İlin Vali’si, Belediye Başkanı, Üniversite Rektörü ve iş dünyası kuruluşlarının katılımına özel önem verdiğimiz ve her defasında bir panel şeklinde yapılan bu toplantılar, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale illerinde gerçekleşmiştir.

14 MAYIS 2005 tarihinde üyelerimizin katılımıyla Arkeoloji Müzesi ve Agora gezisi düzenlenmiştir.

8 EYLÜL 2005 tarihinde ODTÜ’de yapılan TÜBİTAK’ın organizasyonu olan “Bilim ve Teknoloji alanında araştırma ve geliştirme politikalarının ekonomik kalkınma, sosyal gelişme ve milli güvenlik hedefleri doğrultusunda tespit edilmesi, yönlendirilmesi ve koordinasyonun sağlanması” konulu toplantıya, İzmir’den davet edilen tek kuruluş ESİAD’dır.

23 MAYIS 2006 günü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in konuk konuşmacı olduğu yemekli toplantı gerçekleştirilmiş, toplantı kurulacak pilot kalkınma ajanslarının birinin bu konuda birikimli İzmir’de kurulması kararı için dönüm noktası olmuş, gönüllü toplum kuruluşu ve baskı grubu olma hüviyetimizin hayata geçirildiği önemli girişimlerimizden biri kaydedilmiştir.

Derneğimiz ve Dünya Gazetesi iş birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın konuk konuşmacı olduğu “Para Politikaları” konulu toplantı 8 HAZİRAN 2007‘de piyasalardaki dalgalanmanın ardından Merkez Bankası’nın hangi önlemleri alacağı merakla beklenirken ve ayrıca Sn. Yılmaz’ın göreve geldikten sonra kamuoyu önünde yapacağı ilk konuşma olması nedeniyle toplantı olağanüstü ilgi görmüş, ulusal ve yerel medya tarafından büyük katılımla izlenmiştir.

Üniversite – Sanayi iş birliği somut bir katkımız da SİYASA isimli bilimsel hakemli bir dergi çıkarmaya başlamamız olmuştur. Dergimizin 3 sayısı da basılmıştır.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson’ın konuk konuşmacı olarak katıldığı Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye ilişkilerine katkıda bulunduğuna inandığımız toplantı, 26 HAZİRAN günü gerçekleştirilmiş olup yurt dışından gelen diğer önemli konuklarımızda olduğu gibi bu konuğumuza da bölgemizin üstünlükleri ve potansiyeli anlatılmıştır.

Bölgesel Bilgi Ağı içinde yer alan 10 Ticaret ve/veya Sanayi Odası proje ortaklığıyla yürüttüğümüz “Anadolu Semalarında Avrupa Ufukları” isimli büyük proje, hem derneğimizin faaliyet alanının, yetenek ve birikiminin gelişmesine, ülke çapında tanınmasına, hem de ilişki ağlarının genişlemesine ve derinlemesine yol açmış, toplumumuzun AB konusunda bilgilendirilmesinde öncü bir rol üstlenmiştir. 2004 yılı sonunda tamamlanan proje ile 48 farklı ilde, 14 farklı konuda, 24 farklı konuşmacı ile 71 seminer düzenlenmiştir.

Seçim öncesinde yapılan toplantılarda 15 MART günü Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 26 MART günü de Devlet Bakanı Ali Babacan derneğimizin konuğu olmuşlardır.

23 ARALIK günü, 2006 yılı siyasi ve ekonomik gelişmelerin değerlendirilir 2007 yılı beklentilerinin dile getirildiği 18. Yüksek İstişare Konseyi Toplantımız CHP Genel Başkanı Deniz Baykal konuşmacı konuğumuz olarak katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

19 OCAK 2007 günü Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in, “Ekonomide 2007 Yılı Değerlendirmesi ile 2008 Yılı Ötesine Yönelik Beklentiler” konusunda konuk konuşmacı olduğu Yüksek İstişare Konseyi Toplantımız yapılmıştır.

31 OCAK 2009 tarihinde, 23. Yüksek İstişare Konseyi toplantımız, Uluslararası Finansal Danışman Moris Danon’un konuk konuşmacı olduğu “Ekonomik Krizde Güncel Gelişmeler” konulu sabah oturumu ile başlamış; ardından üyelerimiz ve medyanın katılımıyla, Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel’in konuk konuşmacı olduğu “2009 Yılı ve Ötesi Ekonomi Gündemi” konulu öğle yemekli final oturumu ile sonlandırılmıştır.

14 MART 2009‘da, İstanbul’da gerçekleştirilen TÜRKONFED 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanımız, TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin’in konuk konuşmacı olduğu “Bankacılık Sektörü Penceresinden 2009 Yılı Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış” konulu toplantı, Akbank Özel Bankacılık Müdürü Murat Sağman’ın konuk konuşmacı olduğu “Ekonomik Krizin Anatomisi ve Geleceği” konulu toplantı, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut’un konuk konuşmacı olduğu “2009 Yılı 3 Aylık Bütçe Gerçekleşmeleri Üzerine Değerlendirme” konulu bizbize toplantıları ile Newsweek Yazarı, AB Siyasi Kriterler Uzmanı, Emekli Diplomat Akın Özçer’in konuk konuşmacı olduğu “Güneydoğu Açımı” konulu ve Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’in konuk konuşmacı olduğu “Türkiye’nin Ekonomik ve Siyasi Gündemi”bin ele alındığı toplantılar gerçekleştirilmiştir.

Philip Morris/Sabancı tarafından Derneğimiz ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) işbirliği ile 2005 yılından bu yana başarıyla yürütülen “Ege Fikir Önderleri – AB Eğitim Seminerleri Projesi”bin 2009 Yılı Çalışmaları, yönetimimizde Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde İl Kalkınmasında Yenilikçi Proje Arayışları çerçevesinde “Projem Bölgem için” başlığı ile sürdürülmüştür.

2009 Yerel seçimleri öncesinde, 3 MART 2009‘da, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de katılımıyla, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy’u, 19 MART 2009‘da da Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Aziz Kocaoğlu’nu dernek merkezimizde üyelerimizle buluşturulmuştur.

Medya ve Yayın Komitemizin çalışmaları sonucunda 2008 yılında yayın hayatına başlayan, derneğimizin yayın organı ESİAD Yaşam, 2009 yılında 3., 4. ve 5. sayılarını üyelerimizin beğenisine sunmuştur.

25. Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, Yapı Kredi Bankası Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın ve Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Özkök’ün konuk konuşmacı olarak katılımlarıyla 9 OCAK 2010‘da gerçekleştirilmiştir. “Küresel Kriz ve Türkiye” konusu ile T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Süreyya Serdengeçti ve “Türkiye’nin Siyasi Gündemi” konusu ile Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Taha Akyol’un konuk konuşmacı olduğu 26. Yüksek İstişare Konseyi toplantımız, 31 TEMMUZ 2010‘da yapılmıştır.

15 HAZİRAN 2010‘da “Projem Bölgem için” projemiz kapsamında, Devlet Bakanımız ve Başmüzakereci Sn. Egemen Bağış’ın katılımıyla projemiz Ödül Töreni ve “AB’ye Katılım Müzakereleri: Bugün ve Yarın” konulu panel, Ege Bölgesi’nden 400’e yakın katılımcı ve basının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Derneğimizin, bir süredir üyelerimizin bir araya gelip zaman geçirebilecek özel bir mekan hazırlığının sonucu olarak, dernek merkezimizin bir kısmı özel olarak dekore edilmiş ve 30 KASIM 2010‘da Ayhan Sicimoğlu’nun renkli katılımıyla “ESİAD Club House” açılışı gerçekleştirilmiştir.

6 MART 2011 tarihinde, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, 27. YİK toplantısı, geniş davetli kitlesiyle birlikte, Balçova Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilmiştir. Ulusal ve yerel basında geniş biçimde yer alan toplantımızda, İzmir ve Ege Bölgesi’nin güncel konularının yanı sıra EXPO adaylığı konusunda da görüşlerimizi Başbakan ile paylaşma fırsatı bulunmuştur.

AB Bilgi Merkezimizin ev sahipliğinde, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı, Müsteşar Tibor Varadi ve Avrupa Birliği üye ülkelerinin Türkiye’deki Büyükelçi Yardımcılarından oluşan grup 23-24 MAYIS 2011‘de Manisa’da, yerel otorite, iş dünyası ve yerel sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerde bulunmuştur. Avrupa Birliği’ne üye 15 ülkenin “Gazete Ekonomi Editörleri”nden oluşan heyet, 29-30 EYLÜL 2011 ve 30 KASIM 2012 tarihlerinde, ev sahipliğimizde İzmir’de ağırlanmıştır.

Seçim öncesinde yapılan 28. Yüksek İstişare Konseyi toplantımız 22 EKİM 2011‘de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

16 EYLÜL 2011 tarihinde, Levent Marina La Cigale’de, Folkart sponsorluğunda, Kerem Görsel Jazz Trio eşliğinde Elif Çağlar Muslu’nun katılımıyla “Yaza Veda” gecesi gerçekleştirilmiştir. “ESİAD Club House Happy Hour” toplantılarından ilki 5 EKİM 2011‘de, dernek merkezimizde gerçekleştirilmiştir.

Derneğimiz tarafından 24 MAYIS 2011 tarihinde, “Tanrılar Okulu” kitabının yazarı Prof. Dr. Stefano D’anna’nın konuk konuşmacı olduğu bir toplantı düzenlenmiştir.

“Çocuk Filmleri Festivali” EÇEV, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliğine gidilerek, 7-11 MAYIS 2012 tarihleri arasında Konak Sineması’nda, 9 MAYIS 2012‘de İzmir Sanat Sinema Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

6 NİSAN 2012‘de, 29. Yüksek İstişare Konseyi toplantımız Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte gerçekleştirilmiştir.

Üyelik Geliştirme ve Sosyal İlişkiler Komitesi, Giacomo Puccini tarafından bestelenmiş, T. Gagliarda Varas, Alessandro Cedrone şefliğinde, 13 ŞUBAT 2012 tarihinde, İzmir’de ilk defa sahnelenen üç perdelik görkemli TURANDOT Operası’na “Sevgililer Günü Opera Gecesi” kapsamında ESİAD üyelerine özel yer ayırtılmıştır.

Yönetim Kurulu Üyemiz Alphan Manas’ın moderatörlüğünde, Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Bacık, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Uzgel ve Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Elemanı Soli Özel’in konuk konuşmacı oldukları “Başkasının Projesi mi?, Türkiye’nin Tercihleri mi? Arap Uyanışı Sonrasında Türk Dış Politikası” konulu dış politika paneli 28 KASIM 2012‘de yapılmıştır.

Yerel Yönetimler ve Kentsel Dönüşüm Komitesi tarafından organize edilen Yeni İstanbul Projesi’nin Başkanı Sidney Rasekh’in konuk konuşmacı olduğu “Kentsel Dönüşüm ve İzmir” konulu toplantı 19 HAZİRAN 2012 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

15 MART 2013 tarihinde, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fatih Çekirge ve Hürriyet Gazetesi Ege Bölgesi Temsilcisi, üyemiz Deniz Sipahi’nin konuk konuşmacı olduğu “Oyunun Yeni Kurallarını Okumak başlıklı toplantı gerçekleştirilmiştir.

Algoritma Yönetici Ortağı Ali Özgenç’in konuk konuşmacı olduğu “İnovasyon Kültürü” konulu toplantı, 8 MAYIS 2013‘de, dernek merkezimizde gerçekleştirilmiştir. Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayten Sezer Arık’ın konuk konuşmacı olduğu “Osmanlı’dan Cumhuriyete Türkiye’de Modernleşme” konulu eşli kahvaltılı sohbet toplantısı, Atatürk’ün ölüm yıldönümünden bir gün önce, 9 KASIM tarihinde yapılmıştır.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın konuk konuşmacı olduğu 30. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı 7 MART 2013 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

20. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, Sosyal İlişkiler, Üyelik ve İş Geliştirme Komitesi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda “20. Yıl ESİAD Özel Konseri” 12 NİSAN 2013 tarihinde düzenlenmiştir.

Fikir Önderleri Forumu‘muzun ilk toplantısı, Foruma üye olarak seçilen Dr. Ali Nail Kubalı, Deniz Sipahi, Prof. Dr. Mustafa Gücen, Nihat Demirkol, Sıtkı Şükürler, Tunç Soyer, Uğur Yüce, Taha Aksoy ile Yönetim Kurulu Başkanımız Bülent Akgerman ve Yönetim Kurulu Üyemiz, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar’ın katılımıyla 18 ŞUBAT 2014 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Derneğimiz ve ESBAŞ işbirliğinde yabancı sermayeli firmalara yönelik, derneğimizin kısa bir tanıtımının da yapıldığı, yönetim geliştirme çözümleri, koçluk, takım çalışması, kültürlerarası yönetim konularında eğitimler veren Ferhan Alesi’nin konuk konuşmacı olduğu “Why Should We Become Culture Smart?” başlıklı toplantı 21 ŞUBAT 2014 tarihinde, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu’nda yapılmıştır. Dernek olarak, üyelerimizin uluslararası rekabetçiliğini, iş vizyonunu ve iş hacmini geliştirmelerine destek olmak amacıyla, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) destek programı ile TURQUALITY marka geliştirme teşvik programı hakkında bilgilendirme yapmak ve bu desteklerden faydalanmanız için öncülük ve aracılık etmek üzere, Ekonomi Bakanlığı’ndan ilgili iki uzmanın da katılımıyla, 19 MART tarihinde, dernek merkezimizde bir tanıtım toplantısı düzenlenmiştir.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halka İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş tarafından üyelerimizin sekreter ve/veya asistanlarına yönelik tam günlük “Temel İletişim Eğitimi” toplantısı 31 OCAK 2014 tarihinde dernek merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Dönem içerisinde Derneğimizin arşiv sistemi, bilgi işlem ve santral altyapısı yenilenmiştir. ISO 9001 2008 kalite belgesi alınması için çalışmalar yapılmış, bu çalışmalar kapsamında birçok prosedür ya yenilenmiş ya da yeniden oluşturulmuştur. Yapılan denetimler sonrası derneğimiz 20 ARALIK 2012 tarihinde mevcut kalite belgesini yenileyerek ISO 9001: 2008 kalite belgesini almaya hak kazanmıştır. Ayrıca, derneğimizin kendisini değerlendirmesi ve daha iyiye yol alması amacıyla, üye memnuniyet anketi yapılmıştır. Anket sonuçları, strateji belgesinin hazırlanması sürecinde çalışmalarımıza büyük katkıda bulunmuştur. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş tarafından ESİAD üyelerine yönelik Algı Çalışması yapılmıştır. Çalışmada, öncelikle üyelerimize yönelik kapsamlı bir anket çalışması gerçekleştirilmiş; anket çalışmasının ardından belirlenen gruplarla odak grup çalışmaları yapılmıştır. Prof. Dr. Aylin Göztaş’ın hazırladığı sonuç raporunun ardından, derneğimizin temel çalışma ilkeleri, ihtiyaçlar ve üyelerimizin beklentileri doğrultusunda gelecek yönetimlerin faaliyet planlamalarında bir “yol haritası” olması amacıyla, “Strateji Belgesi” hazırlanmıştır.

21 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen 19. Olağan Genel Kurul Toplantısında oybirliği ile seçilen Yönetim Organları yeni üyeleriyle birlikte göreve başlamıştır.

Yeni Yönetim Kurulumuz, Genel Kurul’dan sonra yaptığı ilk toplantısında, kendi arasında şu işbölümünü yapmıştır.

 

YÖNETİM KURULU

Başkan                        : Mustafa Güçlü

Başkan Vekili              : Cemal Elmasoğlu

Başkan Vekili              : Fadıl Sivri

Muhasip Üye               : Mehmet Salih Özen

Üye                             : Turgut Ayker

Üye                             : Cüneyt Başbakkal

Üye                             : Dr. Faruk Güler

Üye                             : Cem Heris

Üye                             : Banu Vardar Tosunoğlu

Üye                             : Azat Yeşil

Üye                             : Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar

 

Genel Kurul Toplantımızda diğer Yönetim Organları ise, aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

 

YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ BAŞKANLIK DİVANI

1- Enis Özsaruhan (Başkan)

2- Mehmet Ali Kasalı

3- Sıtkı Şükürer

4- Bülent Akgerman

 

DİSİPLİN KURULU                                                          DENETLEME KURULU

 1- Erdoğan Atay                                                                    1- Muhittin Bilget

2- Erdoğan Özgörkey                                                             2- Talat Kutlukaya

3- Yücel Öztürk                                                                     3- Gaye Yüksel

5 Nisan 2017 Çarşamba günü, Swiss Otel Grand Efes’te gerçekleştirilen 20. Olağan Genel Kurul Toplantısıyla Yönetim Kurulu Başkanı olan Fadıl SİVRİ ile birlikte 12. Dönem Yönetim Kurulu göreve başladı.